×

MEĐUNARODNI FESTIVAL – DANI KOSIDBE – KUPRES BIH 2017

Komentari isključeni za MEĐUNARODNI FESTIVAL – DANI KOSIDBE – KUPRES BIH 2017

MEĐUNARODNI FESTIVAL – DANI KOSIDBE – KUPRES BIH 2017

IMG_20170702_132913Kao i svake godine do sada i ove godine je u Kupresu održana smotra folklornih skupina iz raznih zemalja u sklopu Međunarodnog festivala DANI KOSIDBE – KUPRES BIH 2017 – “STRLJANICA”. Ove godine u Kupresu su gostovale folklorne skupine iz POLJSKE, PORTO RICA, HRVATSKE i LATVIJE.
Uz bogati program na dan 02.07.2017. kada je održana “Strljanica”, osim gore navedenih folklornih skupina koje su ovu manifestaciju uveličale svojim folklornim nastupima, bilo je gostiju iz raznih krajeva BIH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji su prisustvovali tradicionalnim sportskim natjecanjima: bacanje kamena s ramena, kosidbi i konjskim utrkama.
U hotelu “Adria ski”održan je ručak za folklorne skupine , te prilažemo nekoliko slika narodnih nošnji nekih od zemalja čiji su sudionici puni dojmova, napustili naš hotel i grad i obećali da će svakako vratiti prvom prilikom i opet priustvovati tradicionalnim danima kosidbe u Kupresu.
Od ove godine “DANI KOSIDBE” – “Strljanica” su uvršteni u UNESCOV registar tradicionalne baštine, što je velika pohvala ovom kraju i samoj manifestaciji.

IMG_20170702_132523

Author