Istraživačko planinarenje za početnike sa mogućnošću biranja rute i odmorom na predivnim mjestima sa kojih puca prekrasan pogled 

Pješačka ruta hotel ``Adria ski`` - Tikvice

Pješačka tura – Pješačka ruta hotel “Adria ski” – Tikvice (vrijeme trajanja rute: 5 -6 h – za goste koji će ići do Jarma, a za goste koji će ići do Tikvica – 1,5 h): polazak ispred hotela u 09,00 h. Staza do vrha “Tikvica” (dužina rute 4,0 km) vodi dijelom kroz  šumu.  Po dolasku na “Tikvice”  (nadmorska visina – 1550 m) za goste je ispred motela “Tikvice”organiziran ručak u prirodi. Na koju god stranu se okrenuli gosti će zasigurno ostati očarani predivnim pogledom na: livanjsku i glamočku općinu, planinu Cincar, Stožer, Plazenicu i hercegovačke planine Vran, Črsnica…Gosti koje žele sudjelovati u dodatnoj šetnji ,imati će priliku otići do vrha Jaram (nadmorska visina- 1658 m) odakle će se spustiti do ponora Mrtvice, pa zatim kroz polje se vratiti natrag do hotela “Adria ski” (udaljenost od od Tikvica do Jarma iznosi 4 km, a udaljenost od Jarma do hotela “Adria ski”iznosi 10 km). Za one koji ne žele nastaviti pješačku turu,imati će mogućnost neko vrijeme se zadržati ispred motela “Tikvice”, odmoriti se i uživati u pogledu, nakon čega će se vratiti do hotela “Adria ski”.

Zahtejvnije planinarenje – umjerenije sa kratkim prekidima i mogućnošću za fotografiranje :

Pješačka ruta „Pločata vrila-Vran“

Pješačka tura- Pješačka ruta „Pločata vrila-Vran“: polazak ispred hotela u 09,00 h do Kupreške kuće. Od Kupreške kuće čeka nas 40 minutni naporni uspon i mnoštvo stepenica do prekrasnih pločatih vrila (1550 m nadmorske visine) gdje se možete odmoriti i okrijepiti kao biser čistom i hladnom planinskom vodom. Od pločatih vrila staza nastavlja prema vrhu Vrana (1758 m nadmorske visine) odakle se mogu vidjeti mnogobrojne planine Bosne i Hercegovine od Vitoroga, Cincara, Velike i Male Plazenice, Raduše, Vranice, Vučjaka, Vlašića, Šatora, Kamešnice, pa čak do Prenja, Čvrsnice, Klekovače i drugih. Od vrha se spuštamo prema Škrilji (1530 m nadmorske visine) i prema Kupreškoj kući. Ukupna dužina rute je 5 km. Oni koji ne žele do vrha, od pločatih vrila mogu nastaviti prema Škrilji prekrasnom stazom kroz bukovu šumu, odkale se mogu spustiti do Kupreške kuće. Ukupna dužina ove rute je 3,5 km.

Napredno planinarenje za izdržljive planinare čija će fizička sprema biti testirana usponom i spustom sa strmijih terena:

Pješačka ruta hotel ``Adria ski`` - Veliki Malovan

Pješačka tura – Pješačka ruta hotel “Adria ski” – Veliki Malovan (vrijeme trajanja rute: 4 h – 7 km dužina rute) : polazak ispred hotela u 09,00 h. Put do Velikog Malovana dijelom vodi makadamskom cestom, a dijelom stazom za pješake kroz šumu. Po dolaksu na Veliki Malovan (nadmorska visina 1826 m) organizirati će se odmor i ručak u prirodi. Sa Velikog Malovana se pruža prekrasan pogled na livanjsku i glamočku općinu, planinu Cincar, Stožer, Plazenicu i hercegovačke planine Vran, Črsnica, dijelove Hrvatskih planina Biokovo, Dinaridi i Sv. Jure…. Povratak u hotel “Adria ski” može se organizirati istim putem ili drugom rutom spuštanjem prema asfaltu u Donjem Malovanu, odakle će se gosti prevesti vozilom do hotela “Adria ski”. Druga opcija penjanja na Veliki Malovan je iz Donjeg Malovana koja je dosta ekstremnija sa velikim usponom, no kraća je (dužina rute – 3 km – trajanje rute – 3 h). Povratak može biti istim putem kojim se penjalo ili se može ići stazom do hotela “Adria ski”.

Dan 1.

Dolazak u hotel ” Adriaski”, u poslijepodnevnim satima. Večera dobrodošlice na bazi švedskog stola s domaćim specijalitetima. Za večernju zabavu (ovisno o dogovoru) gosti će imati priliku birati između: folklornog nastupa lokalnih skupina, zabavu uz harmonikaša ili glazbu uživo.

Dan 2.

08:00 – 09:00 h Doručak
09:00 – 13:00 h Prijepodnevni program aktivnosti:
Pješačke ture – 3 različite ture–gore navedene, shodno interesu i fizičkim mogućnostima.

13:00 – 14:30 h Ručak u prirodi
15:00 – 18:00 h Slobodne aktivnosti: .
19:00 – 20:30 h Večera –  domaća zdrava hrana, mogućnost aktivnog uključivanja gostiju u pripremu večere u restoranu “Ognjišta”.
20.30 h –  Zabava uz karaoke show.

Dan 3.

08:00 – 09:00 h – Doručak

ODLAZAK IZ HOTELA POSLIJE DORUČKA

 

 

Program ne uključuje: prijevoz (organizira se na upit).