×

Skijanje na Kupresu čisti je užitak, staze su odlične, relaksacija zajamčena

Komentari isključeni za Skijanje na Kupresu čisti je užitak, staze su odlične, relaksacija zajamčena

Skijanje na Kupresu čisti je užitak, staze su odlične, relaksacija zajamčena

Uvjeti za skijanje na Čajuši su jako dobri, gužve nisu prevelike, staze su dobre uređene i oni kojima su zimske radosti strast na Kupresu će zasigurno uživati.

Vozeći se ka Kupresu izgledalo je kao da se zbog nedostatka snijega i nećemo nešto pretjerano naskijati, no dolaskom na staze odmah je bilo jasno da je pred nama divan skijaški dan.

Kombinacijom prirodnog i umjetnoga snijega napravljene su prilično “tvrde” staze koje mogu podnijeti i znatno veći broj skijaša nego što ih je u petak bilo na stazama Adria Ski centra.

A na stazama čisto uživanje – nije bilo pretjerane gužve, skijaju djeca, mladi i stari, cijele obitelji… Posebno je lijepo vidjeti skupine “pačića” kako slijede instruktore skijanja u prave pravilne zavoje.

Ujutro je bilo čak i prilično toplo te se činilo kako će se tijekom dana snijeg početi topiti. No, nije bilo tako. Snijeg na stazama je bio “otežao” samo na otprilike sat vremena, ostatak dana bio je savršen.

Otvorene su plava i crvena te “baby” staza. Cijena cjelodnevne ski-karte je 35 KM, a poludnevna (do 13.00h) košta 25 KM. Također, na samom skijalištu je moguće unajmiti i svu potrebnu ski-opremu po prilično razumnim cijenama (20 KM).

Ipak, poseban je užitak nakon nekoliko spustova sjesti na vrhu staze na terasu Hotela Tikvice. U petak je bilo sunčano i bez vjetra, dakle, toplo. Sjesti i uživati u čaju sa ili bez ruma, kavi, kuhanom vino ili pivu zapravo je najljepši dio skijanja, posebno za nas koji polako dolazimo u godine u kojima sve teže možemo izdržati tempo cjelodnevnog skijanja.

Isto tako, ručak na vrhu staza na terasi okupanoj suncem je čisto uživanje. Cijene u Tikvicama su malo više nego u drugim objektima na Kupresu, ali svakako se ne plaća samo čaša kuhanoga vina ili piva, nego se plaća uživanje. Jednako kao što je i pivo opravdano skuplje u objektima uz jadranske plaže, tako je i na vrhu staze kava skuplja nego u samom gradu Kupresu.

U poslijepodnevnim satima staza je dodatno “stegla” pa je skijanje bilo još i bolje nego ujutro.

Author

admin